Висши китайски чиновници и политици се допитват до гледачи

Теоко Братанова 17.06.2013 Коментарите са изключени
Висши китайски чиновници и политици се допитват до гледачи

След като бившият Китайски транспортен министър направя ужасяващо самопризнание за корупция предната седмица и усвояването на 10.5 милиона Долара под формата на рушвети се оказа, че той освен всичко е бил и силно суеверен.

Лиу Жижун, отговарял за конструирането на най-голямата мрежа от бързи влакове, като за полагането на основите им той се е допитвал до Фън Шуй учители, които да определят датите за пробиването на почвата.

Това в Китай е голямо престъпление, особено след културната Революция, в която Китайските суеверия, са вписани в списъка „Четерите стари“ , в който са включени лоши навици и идеи, стари порядки, култура и суеверията като неща които са забранени и трябва да се премахнат от обществото.

Китайското правителство се опитва да премахне тези стари порядки и да обнови съзнанието си, но както се вижда те все още са заклещени в стари суеверия.

На Китайски числото осем звучи подобно на яроглифа който се използва за „Богатство“ или „Забогатяване“. Телефонният номер 88888888 е продаден за близо 375 000 Долара през 2004-та година на Сичуанските Авиолинии.

Регистрационни номера на колите завършващи на 999 или 666 принадлежат само на богати хора или висши чиновници, защото 9 се чува като яроглифа за „вечен“ а 6 като този за „нежен,плавен“.

Comments are closed.