Защо трябва да пием лимонова вода всяка сутрин

Теоко Братанова 13.06.2013 Коментарите са изключени
Защо трябва да пием лимонова вода всяка сутрин

Начинът по който започваме деня си е от изключително значение за здравето ни и това на близките ни хора, затова малко или много сме отговорни не само към себе си.

Независимо дали сте майка, писател, учител, бизнесмен или треньор по Йога,, можете да подобрите деня си с първото нещо което правите сутрин. Незвисимо какво ви говори умът когато станете да проверите пощата, да разходите кучето или там за каквото си мислите, може да бъде изместено само с 10 минути в графика ви, като тези 10 минути повярвайте ми ще са най-полезните 10 минути от ежедневието ви.

Лимонена вода

С какво ще са запълнени тези минути ли? Ами с една чаша пълна с топла вода и изцеденият сок от половин лимон. Приготвя се толкова лесно, а е много полезна.

Какво ще се подобри след тази чаша с вода и лимон?

  1. Лимонът е пълен с витамин C и калий които действат благоприятно на имунната ви система. Витамин С подобрява съпротивителните способности на организма да се бори с настинки и простуда, а калият подобрява функциите на нервната система и мозъка и нормализира кръвното налягане.
  2. Лимоните имат балансирана pH и са супер алкална храна, независимо дали ви се вярва или не. Те са киселинни по техен си собствен начин, но приети в организма ни те са алкалани ( лимонената киселина не проявява киселинните си свойства веднъж навлязла в метаболизма на човек).  Не знам колко от вас знаят но предполагам доста, че колкото по алкално е тялото ви толкова по здрав е целият организъм.
  3. Лимонът помага за намаляването на теглото, защото е богат на пектин. Също така е доказано че хората които успяват да поддържат по-алкална диета отслабват по-бързо.
  4. Топлата вода стимулира храносмилателната система и перисталтиката. Също така лимоните или пък Лиметите са богати на витамини и минерали, които подобряват храносмилателната фауна и помагат за по лесното изчистване от токсините.
  5. Натуралният диуритичен сок от Лимон, спомага по лесното изхвърляне на нежелани елементи от организма защото той стимулира уринирането. Така токсините се изхвърлят по бързо и това действа отново благоприятно на уриналните пътища.
  6. Витамин С помага на хората с чувствителна кожа и тези с кожни проблеми. Кожата ви ще изглежда по чиста и здрава.
  7. Хидратира лимфната система.

Една чаша с топла вода и Лимон ще ви държи хидратирани, което ще ви предпази от дехидратация (очевидно) и ще предотврати умора на надбъбречната жлеза. Когато организмът ви е дехидратиран или силно дехидратиран, нандбъбречната ви жлеза не може да функционира правилно, което предизвиква образуването на токсини, вследствие на което стрес, възможно е дори и запек и един доста дълъг списък от странични и нежелани ефекти.

Така, че ако не ви коства прекалено много (знам че е така) пробвайте и по-скоро си създайте като правило да пиете по една чаша гореща вода с лимон сутрин когато станете всеки ден в продължение на един месец, като това драстично ще промени вашето здравословно състояние и тонус. После можете да споделите и своят опит и ефект от тази простичка но есенциална рецепта.

Можете да видите и статията ми за Лимона като нотка и неговото ухание

Comments are closed.