Лято е – време за гладка кожа

Теоко Братанова 11.08.2013 Коментарите са изключени
Лято е – време за гладка кожа

Лятото е в разгара си и всяка жена, както и много мъже искат да имат гладки тела. Има различни начини за обезкосмяване – бръснене, епилиране, кола маска.

Бръсненето е не толкова ефикасен начин за премахване на досадните косъмчета, тъй като не е дълготраен и след няколко дена те отново са налице. Въпреки, че повечето самобръсначки са вече подсигурени с безопасни ножчета, въртящи глави, и омекотяващ гел, то фактът, че резултатът не е дълготраен отказва повечето хора от този метод. Епилацията е по-добро решение от бръсненето.

Епилаторите са малки и компактни, дори вече създадоха такива, които могат да се използват под вода. Все пак епилирането е болезнен начин, по който да премахнете нежеланото окосмяване, особено около деликатните зони. Епилация не се препоръчва на места като лице, подмишници и други зони, които са лесно раздразними. Освен това, след епилацич, кожата често може да се инфектира или по нея да се появят зачервявания и обриви. Най-надеждно, бързо и трайно е използването на кола маска. Тя се предлага в различни варианти. Един от тях е в течна форма, която се нанася върху кожата, след което се отстранява посредством специални лентички, които не са за еднократна употреба. Тази кола маска може да бъде топла или студена и съответно за правилното и използване е необходимо тя да бъде съхранявана и прилагана в съответните условия на средата. Освен с лентички, кола маската може да бъде отстранена и със специфични пластмасови ножчета, които остъргват съдържанието, с полепналите по него косъмчета. В магазините, вече се продават цели уреди, с които бързо, лесно и безпроблемно да нанасяте маската.

В древността като кола маска са използвали разтопен восък, който се нанася върху кожата и се отстранява с памучни ленти. Днес, технологиите са напреднали, но основното съдържание на този вид продукти остава еднакво, тъй като е установено колко ефикасно е то. Кола маска можете да направите и използвате в домаяни условия, като е препоръчително да се прави след къпане, когато косъмчетата са по-меки и податливи на третиране. Тя може да се направи и в много козметични салони, където за отделните части на тялото се предлагат различни процедури. Маската е един ефективен начин за премахване на нежеланото окосмяване, тъй като по този начин косъмчетата се премахват от корена, което не е така при бръсненето. Веднъж отскубнат, косъмъ никога не пораства отново, но в дермата са разположени много торбички, от които именно водят началото си космите. Някой косми са полезни за тялото – те регулират температурата му и го предпазват от потта и прашинките в околната среда. Те не бива да бъдат премахшани и често са под формата на мъх, освен, разбира се, веждите, миглите и косата. Използването на кола маска води до значително и трайно намаляване на окосмяването, което е едно добро решение за лятото.

 

Повече за кола маска, може да намерите на krasotaistil.com

Comments are closed.