Маркови парфюми онлайн, как да си изберем маркови парфюми?

Теоко Братанова 26.03.2013 3
Маркови парфюми онлайн, как да си изберем маркови парфюми?

Предполагам с навлизането на електронната търговия стана доста по лесно хората да са осведомени, за новостите и модните трендове. С това и изборът на маркови парфюми стана доста по-опростен, сега вие само трябва да влезете в някоя търсачка и да проведете кратко търсене за да стигнете до нужната информация. Увеличаването на конкуренцията винаги е хубаво нещо особено за потребителите, цените падат, качеството и отношението към клиента също се подобряват, ако някой магазин който продава примерно парфюми или друга козметика не отговаря на някой от горните параметри той просто не може да оцелее в тази конкурентна среда.

За какво ще си говорим днес в тази тема:

 • Кои са най-популярните марки и парфюми?
 • Защо едни и същи маркови парфюми имат различни цени в различните магазини?
 • Как да изберете подходящият онлайн магазин за парфюми?
 • 6 причини заради които да изберете BG PARFUMI.

Кои са най-популярните марки и парфюми?

Това е една доста обширна и разтеглива тема която повярвайте ми обхваща доста голяма материя затова в тази тема ще се съсредоточим върху най популярните марки които предлагаме в БГ Parfumi, а ако толкова много искате да разгледате пълният списък можете да разгледате 100 парфюма които всеки трябва да пробва .

Популярни маркови парфюми които предлагаме и в БГ Parfumi

 1. Най-популярният парфюм безспорно е Chanel №5, който вече близо 100 години е лидер и добре познат от поколенията, които бяха млади и остаряваха със него, първият парфюм носещ това име бе лансиран през 1921-ва година.
 1. Guerlain Shalimar, мога спокойно да кажа, че тези 2 парфюма заслужават първото място, затова и Shalimar също има индекс 1. Той е толкова известен че дори няма нужда от представяне.
 2. Dior Fahrenheit пък е лидерът сред мъжките парфюми, стилен, луксозен и най-важното неповторим и отличаващ се от околната среда, без разбира се да е неприятно натрапчив.
 3. Lanvin Arpege е парфюмът за жени, който много от дамите посочват за техен любим аромат.
 4. Jean Paul Gaultier Le Male, това е парфюмът който изключително лесно бих наредил на второто място за мъжки парфюм, той е необикновен, стилен и необуздан създаден за истинските мъже.
 5. Thierry Mugler Angel, няма какво да кажа и той като останалите най-популярни парфюми има своите фенове.
 6. Chanel Allure Pour Homme е парфюм със силен дух, много стил и изцяло повлиян от Chanel
 7. Dolce&Gabbana D&G Light Blue за жени и мъже, това невероятно дуо от мъжки и дамски парфюми е може би едно от най-свежите в момента на пазара.
 8. Dior Miss Dior Cherie е следващият дамски аромат в скромната ни класацийка.
 9. Bvlgari Aqva Pour Homme, за малко да пропусна и този парфюм а това наистина би било проблем защото той при всички положения заслужава място в челната класация
 10. Azzaro Chrome е това за което мъжете мечтаят когато имат нужда от промяна и свежест по мъжки.

Ако желаете можете да разгледате пълният каталог с  Парфюми и Тестери от BG PARFUMI и евтини маркови парфюми

 

Най-популярните и известни марки

По долу сме подредили по популярност едни от най-търсените марки през последните 3 години, това са наши лични данни на база потребителски интерес и е възможно да не отразяват абсолютната истина, но са много близки до нея.

 1. Chanel
 2. Gucci
 3. Versace
 4. Dior
 5. Bvlgari
 6. Jean Paul Gaultier
 7. Burberry
 8. Guerlain
 9. Lanvin
 10. Paco Rabanne

Защо едни и същи маркови парфюми имат различни цени в различните магазини?

Ако сте влезли в 10 различни магазина сигурно сте попаднали на 10 различни цени, резултата не би бил по различен дори да посетите двадесет или тридесет други, нека сега не навлизаме в материя като ценообразуване на стоките, но на практика разликите в цените се появяват по няколко основни причини и те са:

 • Цена на едро
 • Желана печалба
 • Разлика в качеството с цел по-висока или ниска цена на едро

И най-лошото нещо за потребителя е, че той има информация само за тези цени на които купува своят парфюм и на практика не може да се води по другите фактори, които според мен са доста по-важни от крайната цена. Но за печалбата на продавача естествено не можем да говорим защото най-вероятно никога няма да я разберем, можем единствено да съдим по качеството на продукта който получаваме, струва ли си парите за които сме го купили и има ли по-добро от това за същите пари. Това обаче се разбира единствено с личен опит или този на хора които вече са имали вземане даване с магазина. Напълно задължително е един онлайн магазин да има възможност за коментиране след поръчка.

Сега ще навляза в една такава материя която не съм срещала на друго място и може доста конкуренти да ме провъзгласят като Юда, но не мога да не отбележа, че за жалост на парфюмният пазар в България се предлагат повече от пет различни качества парфюми.

Естествено е да се предполага, че колкото по-ниска става цената на даден марков парфюм толкова пропорционално му намаля качеството, това също не е съвсем така ! Разбира се не казвам да си купувате най-най-евтиното това може и да не е особено добра идея, просто разликата в цената и по-скоро нейното намаление не е правопропорционално на намалението в качеството на аромата. Сега смятам да се обоснова и нека започнем с описание на качествата.

Качества на парфюмите

 • 1-во качество можем да наречем най-високото качество, към него спадат най-скъпите парфюми и техните по евтини варианти тестерите. Въпреки, че цената им също варира и в България по доказалите се магазини тя е с 20% по-висока от европейските, естествено е грешно да се предположи, че са по-качествени, тук става въпрос за желание то за печалба което споменахме по горе. Има и по малки магазини в които могат да се намерят на нормални цени.
 • 2-ро качество можем да наречем най-високото качество на реплика на маркови парфюми което се предлага. Мoжете да го намерите и в магазина на bg parfumi. Тези парфюми не се различават по аромат, тяхната цена е многократно по-ниска за разлика на качеството което не е оставено на заден план. Тези парфюми не се различават по външен вид и можем да ги наречем 1-во качество на репликите.
 • 3-то качество това са всички онези фирми предлагащи уж аромата на марковите парфюми, които сега са широко разпространени из моловете, от които симпатични девойки изскачат да ви предлага най-новото Versace и се опитват да ви обяснят как мирише точно така. Тук сигурно пак ще има много хора които биха спорили, че тези парфюми наистина много се доближават, но моля имайте извиненията ми, тези парфюми са много далеч от реалността и като аромат и като качество. Самите есенции които използват издават ниско качествената жилка която е проникнала дълбоко в сърцето на аромата. За трайност е възможно да съответстват донякъде на 2-рото качество, но аромата им пак подчертавам се различава и не са в оригинална опаковка.
 • 4-то качество това са по евтините реплики имитации на 2-ро качество, те се познават от няколко метра. Първо по изработката на опаковката, после по флакона и накрая по аромата. В много от случаите аромата на спирт остава с уханието на базовите нотки и изчезват заедно. Такива парфюми се продават широко в ценовия диапазон до 22лв и по курортите през лятото, и по известните пазари в София и Димитровград.
 • 5-то качество, е тук съм убедена че на всеки някога му е било предлагано от мъж с черно кожено яке и голям черен сак в повечето случаи също марков. Тези парфюми са най ниското качество по отношение на имитация, буквите на марките най-често са заместени с цифра или буквите се изпускат или добавят, вариациите там са много, ароматът е напълно различен от този за който се продават. Интересното в случая е че ароматът им понякога е добър, може би случих читаво копие, чийто аромат беше по-добър от този на 4-то качество. Цената им варира в зависимост от това колко време ви е нужно да завършите сделката на всеки 5 минути цената пада с 50% до 10лв, това е психологическата граница за продавача явно.

Как да изберем подходящият онлайн магазин за парфюми?

Ако ви кажа изберете bg parfumi, ще е прекалено нагло от моя страна затова ще ви кажа по какви критерии аз избирам между онлайн магазините. На мен методите които ще ви кажа след малко винаги ми помагат не само при избора на сайт за парфюми, а въобще при избора на сайт или онлайн магазин за каквото и да е било.

 1. Винаги проверявам страницата във facebook на магазина за да проверя дали нямам приятели които са пазарили от там, дори и да нямам приятели, фактът, че сайта има поддържана страница с много приятели сам говори за загриженост за клиентите.
 2. Проверявам форумите, но забележете да видя не какви са отзивите, а дали други хора се интересуват. Запомнете едно от мен, форумите са ловно поле за маркетинговите експерти които работят за “Благото” на магазина, те са тези които хвалят определен сайт, а тези които го плуят са същите хора работещи за някой конкурент. Естествено възможно е и обикновен човек да пусне темата, но отговорите идват от добре познатите личности.
 3. Гледам страницата за контакт, ако няма такава или поне телефон за връзка, това означава, че собственика на сайта нещо се покрива и не иска да бъде открит при възникване на проблем.
 4. Ако дизайна на сайта е твърде не в стила на продаваните продукти, няма достатъчно информация или е неграмотно написана също предпочитам да се поровя още малко.
 5. Много рядко поръчвам преди да съм говорила с някой от съпорта на сайта, в bg parfumi това няма да се случи защото колегите се свързват с вас по телефона за потвърждение на поръчаните парфюми и уточняване около доставката затова бъдете сигурни че сте ни оставили правилният телефонен номер.

6 причини заради които да изберете BG PARFUMI

Мисля, че най добрият начин да повярвате в нас е след като направите поръчка. Така всичко което казах дотук няма да бъдат просто празни приказки, а ще разберете, че наистина доста от нещата стоят точно така. В общи линии това са 5-те причини да изберете bg parfumi :

 1. Държим на всички клиенти
 2. Държим да получавате в най-кратки срокове своите желани парфюми
 3. Държим да получите качеството което сме обещали
 4. Държим да се чуем с вас преди да ви изпратим поръчката за да можем да обясним всичко което е неясно
 5. Държим дадените от вас пари да са добре похарчени
 6. Държим да останете доволни

3 Comments »

 1. Ивелина Христова 11.07.2013 at 15:51 -
  +1
  0
  Гласувай

  С какво вашите парфюми са по-добри от тези до 22лв. Казвате, че тези до 22лв.са 4то качество, но тук също има парфюми на такава цена. Ако парфюмите ви са по-добри, как успявате да намалите цената, ако това не е за сметка на качеството?

 2. Теоко Братанова 11.07.2013 at 20:03 -
  +1
  0
  Гласувай

  Ами намаляваме я за наша сметка просто ги продаваме почти без печалба. А и тези парфюми които са ни намалени са от модели които се купуват по рядко, пуснали сме ги на такива пари за да могат хората по лесно да пробват за пръв път и да видят наистина качеството и да си преценят устройва ли ги. По начало пазара е изключително конкурентен, и мога да ви кажа че имаме конкуренти които зареждат от същите места като нас, но продават парфюмите си за 30лв няма да е коректно да ги назовавам пък и не желая да им правя реклама :). Ако вие търсите нещо максимално близко до оригинала бих ви препоръчала ТЕСТЕРИТЕ. Но те са по-скъпи и все още нямаме много модели.

 3. Ивелина Христова 12.07.2013 at 11:52 -
  0
  -1
  Гласувай

  Благодаря, за отговора!