С джинджифил и мед се борим срещу рака

Теоко Братанова 08.07.2013 Коментарите са изключени
С джинджифил и мед се борим срещу рака

Медът е този продукт който ние използваме от хиляди години и добиваме от пчелните семейства. Изключително обичан в древна Гърция и Египет, той е бил използван като изключително често заради антисептичните си свойства при отворени рани и някои видове изгаряния.

Сега модерната наука ни дава възможност да проникнем доста по дълбоко в състава на този чист продукт и по този начин да откриваме все по нови методи за приложение на пчелният мед. При изследвания проведени в лабораторни условия с мишки заразени с ракови клетки се е доказало, че употребата на мед води до спиране на растежа на раковите образования и както знаем щом нещо действа при мишките значи ще действа и при човека.

Пчелният мед е богат на антиоксиданти и флавоноиди , спомагащи за предотвратяване на до голяма степен и превенция  в борбата срещу някои разновидности на рака и дори сърдечни болести свързани със сърдечно съдовата система. Други изследвания показват, че той има и друго благоприятно действие върху ракови болните и това е предотвратяването на слабеенето на организма което е много важно при борбата на човек с ракова болест.

Джинджифил и мед

Медът бива много видове, също така е известно че има видове мед, които са с доста по-силно действие. Пример за такъв мед е пчелният мед Манука от Нова Зеландия. Но както всичко хубаво и това е нещо което човешкото влияние върху природата и животинските организми успява да опропасти.  Употребата на пестициди и други вредни за малките насекоми вещества които създаваме за да поддържаме начина си на живот действат крайно неблагоприятно на много пчелни семейства по целият свят, което води до още по-голям дисбаланс в природата.

За пчелният мед Манука е известно че може да унищожи над 250 вида различни бактерии. Много от учените предполагат, че лечебните му свойства са пряко свързани с наличието на оксидаза глюкоза ензим, който образува водороден прекис – антисептик. Друг фактор е и високото ниво на захар в ензима, койето потиска размножаването и развитието на бактериите.

Джинджифил

Както меда, така и суровият джинджифил има изключително благоприятно действие в борбата с рака. Свойствата му са се доказали в експеримет върху мишки, имащи рак и те показват, че джинджифилът унищожава раковите клетки по два начина. Той ги принуждава да се самоунищожават а вторият начин да се „самоизяждат“.

Джинджифилът помага в борбата с рака, особено към този който е изградил имунитет към третирането с химиотерапия или повтарящо се лечение като не вреди на здравите тъкани.

Една от доста наложилите се през годините народна рецепта съчетаваща двата продукта и която е много лесна за приготвяне може да намали раковите клетки и да подобри здравето ви ако периодично си я правите.

За нейното приготвяне са нужни: 1-2 кг пчелен мед и 2 корена около 500грама джинджифил.

Това което трябва да направите е просто да настържите джинджифила на ренде и да го смесите добре с меда. Приемайте 3-4 пъти по една лъжичка дневно и това определено ще подобри живота ви и ще държи болестите и страданията на нашият век далеч от вас.

Comments are closed.