100 парфюма които всеки трябва да пробва!

Теоко Братанова 16.04.2013 Коментарите са изключени
100 парфюма които всеки трябва да пробва!

Ще започна статията с това, че тя не е за 100-те най- добри парфюма на всички времена, а списък със 100 парфюма които всеки който сериозно се интересува от аромати и парфюми трябва да опита. Иначе казано, темата има за цел да обхване широка гама от аромати добри, лоши, красиви, грозни и така нататък за да стане по-ясно обекта на модерната парфюмерия на всеки един от нашите читатели.

Някой от парфюмите са включени в списъка защото са наистина Велики Ухания, други защото са просто популярни и такива  които са вдъхновили целият бизнес, наводнен от имитатори. Има няколко които са включени защото са странни или интересни и просто не бива да бъдат пропуснати. Има и още няколко които съм включила защото ги обожавам и смятам, че може би и на вас ще ви харесат, въпреки че много от любимите ми аромати не са в списъка. Списъкът ми е невъзможно да напиша за един ден затова малко по малко ще допълвам, докато стане цялостен!

Като всеки подобен списък към края или дори в началото ще е добре да включа че „това е по мое скромно мнение“ за всеки един аромат и е много възможно да се различава от вашето мнение, което искрено искам да чуя, ако искате да се изкажете можете да ползвате формата след статията.

Ето ги и всичките тези аромати подредени в списъка за който говорех:

 1. Bvlgari Black

 2. Bvlgari Eau Parfumée au Thé Vert

  Bvlgari се справя просто чудесно при разширяването на асортимента си и добавянето на парфюмите към своето портфолио. Bvlgari Black е поставен на първо място защото уханието му е изключително нетипично и освен това мирише невероятно, а Eau Parfumee пък е просто перфектен, а и досега нито един имитатор не е успял да се доближи дори близко до уханието му, наричан е още Зеленият Чай.

 3. Aftelier Cepes & Tuberose

  Независимо дали желаете да ползвате естествена парфюмерия е интересно да усетите какво може да се постигне само с естествени съставки, без синтетични примеси. Естествените парфюми стават все по популярни, на фона на това че бяха позабравени в изминалите десетилетия. Aftelier е една от известните и най-старите натурални марки. Най популярните уханият от къщата са  Fig, Shiso и Pink Lotus, но моят любим парфюм който съм имала щастието да помириша само веднъж е Cepes & Tuberose. Мостри на тези парфюми могат лесно да се намерят, но преди да си ги поръчате погледнете цената, защото естествените съставки въобще не са евтини!
  естествените парфюми

 4. Britney Spears Fantasy

  Fantasy на Britney е просто такова ухание което не можете да подминете, той впечатлява още на пръв мирис с неговият умерено ефирен аромат, който поставя интересни нотки в жанра. Ако харесвате младостта и сладките неща, вие най-вероятно ще останете много доволни от парфюмчето.

 5. Calvin Klein ck One

 6.  Calvin Klein Obsession

  Аз не съм голяма почитателка на Calvin Klein и предлаганите от тях аромати, но те успяха да направят няколко успешни и много запомнящи се ухания и затова заслужават да бъдат споменати. Ако вече сте на определена възраст има голяма вероятност да сте пробвали поне веднъж или CK One или Obsession, а ако искате да разберете накъде се насочва компанията последните години просто помиришете Euphoria или CK In2U.

 7. Chanel no. 5

 8. Chanel no. 19

 9. Chanel no. 22

 10.  Chanel Coco Mademoiselle

 11. Chanel Bois des Iles

 12. Chanel Eau de Cologne

  Първите три аромата не са сред любимите ми въобще, дори ме боли глава от тях понякога, но няма как да не ги споменем особено след като Chanel гради името и славата си след лансирането на точно тези парфюми и особено след като почти всеки човек е чувал за тях.

  Ако имате възможност и желание определено трябва да опитате Bois des Iles, парфюмът е произведение на изкуството по свой собствен начин и определено ми допада повече от предходните три!

  Coco Mademoiselle пък е уханието което съживи позабравената слава на иноватор, на модната къща която революционизира модата. С този парфюм, цяло едно поколение стана фен на марката, точно както се случи и след появата на Chance.

   

Comments are closed.