Кошницата ви е празна

Мускус от bg-parfumi

Група: Животински източници

Musk Moschus Moschiferus
Musk Moschus Moschiferus
Musk Moschus Moschiferus
 
Профил на уханието на мускуса: Естественият източник на етерично масло от мускус са пирениалните жлези на Тибетският елен, който в днешно време е застрашен и защитен животински вид. Уханието на мускус сега се създава по синтетичен метод и се използва изключително често в базовите нотки при парфюмните композиции.

Мускуса може да се разглежда като отделен клас на ароматните съставки използвани за база на много парфюми. Тази животинска нотка създава един много природен фон и хвърля топла сянка върху останалите нотки, като по този начин цялата композиция разчита на точно тази нотка. Той е и една от най-често използваните съставки която се среща в почти всеки трети парфюм. Той е и високо ценен заради своите свойства които намаляват изпаряването на парфюма и по този начин позволява на парфюма да ухае за по-дълго време.


Мускус е име което свързваме с оригинални и луксозни парфюми, в повечето случаи кавяви на цвят характеризиращи се с много силен аромат. Освен това от древни времена се е смятало, че мускуса от мъжките индивиди има натурални феромони и затова се е използвал като афродизиак. Но в днешно време митовете за това са разбити от модерната наука, въпреки че учените признават че мирисът много наподобявал този на тостестерона.

Автор: 

 

Парфюми с аромат на Мускус